SPM Digitalkarboksyterapiawish protrychologiafood detective

Kwas SalicylowyKwas salicylowy uzyskiwany jest z kory wierzby, jest zaliczany do kwasów beta-hydroksylowych (BHA).

Dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym, przeciwzapalnym oraz zdolności przenikania przez warstwę łojową chętnie wykorzystujemy go do leczenia zmian trądzikowych i zmniejszania wydzielania sebum. Wnikając w głąb oczyszcza pory skóry, a także mieszki włosowe, co ma duże znaczenie w przypadku krostek i grudek w okolicy żuchwy i policzków.
Wykazuje również właściwości obkurczania rozszerzonych porów skóry, co jest problemem (zwłaszcza w strefie T) nawet skór suchych.

 

Działanie kwasu salicylowego:

  • oczyszcza gruczoły łojowe
  • łagodzi zmiany trądzikowe
  • zmniejsza pozapalne przebarwienia
  • zmniejsza wydzielanie sebum
  • obkurcza rozszerzone ujścia porów
  • rozświetla cerę
  • zmniejsza płytkie blizny potrądzikowe
  • zapobiega wrastaniu włosków po depilacji
  • przygotowuje skórę do przyjęcia składników aktywnych

Przebieg kuracji:

  • minimum 6 zabiegów
  • zaleca się 14 dniowy odstęp między zabiegami
  • skórę po zabiegu należy nawilżać
  • skóra delikatnie się łuszczy przez około tydzień
  • można zaobserwować przejściowe pogorszenie stanu skóry
  • konieczna aplikacja kremu z filtrem przeciwsłonecznym

Przeciwwskazania:

  • ciąża i laktacja
  • nadwrażliwość na kw. salicylowy
  • alergie skórne
  • ciężkie infekcje skórne
  • opryszczka
  • świeże blizny
  • zabiegi chirurgiczne do 2 miesięcy

 

Zaproszenie upominkoweKarta Stałego KlientaKosmetyczka radziNowości